Bouwmaterialen

Binnenmuurstenen

binnenmuurstenenBinnenmuurstenen vormen niet alleen de dragende struktuur van een woning maar leveren ook een belangrijke bijdrage tot het wooncomfort inzake thermische en akoestische isolatie.
Binnenmuurstenen kunnen – mits bezetting met crêpi of cementering – ook als buitenmuur dienst doen.

Dakbedekking

dakbedekkingDe zichtbare dakbedekking bestaat in diverse vormen en materialen.
We vernoemen de belangrijkste:
  • Kleidakpannen: Koramic, Eternit, SVK Atlas,
  • Betondakpannen: Eternit, SVK Teewen
  • Vezelcementleien: SVK Ardonit, Eternit
  • Platte daken: Derbigum SPFR, Derbigum NT, Derbicoat S, Derbicoat NT, EPDM, Vaeplan, …

Isolatie

isolatieGezien de huidige voorschriften inzake de EPB eisen is isolatie een belangrijke uitgavepost geworden bij nieuwbouw en renovatie. Er wordt ook steeds meer aan na-isolatie gedaan van oudere (nog) niet geïsoleerde woningen. Een investering die zichzelf op termijn zeker zal terugverdienen.

Ieder isolatiemateriaal heeft zijn specifieke eigenschappen. Laat u daarom door ons bijstaan bij het maken van de juiste isolatiekeuze.

Wij hebben zeer concurrentiële prijzen voor witte en grijze EPS isolatieplaten voor gevel-, vloer- en sokkelisolatie. EPS is één van de goedkoopste en beste isolatiematerialen. Het is sterk, vormvast en veilig. Het bevat geen CFK’s en is niet schimmel- en vochtgevoelig.

Gevelstenen

gevelstenenHet gevelmetselwerk van een woning geeft een indruk over de persoonlijkheid van de eigenaar, bouwheer. Het is dan ook vanzelfsprekend dat mensen met bouw- of verbouwplannen veel aandacht besteden aan de keuze van hun gevelsteen. Om u hierbij te helpen, vindt u in onze toonzaal tientallen baksteenideeën met bijpassende voeg. Bouwmaterialen De smedt kan u een goed overzicht verschaffen in het aanbod van oa: VandersandenNelissenFlorenSVKVande MoortelDe Saegher

Wat betreft de gevelstenen van Wienerberger (Terca, Desimpel en Heylen Bricks) verwijzen wij u graag door naar hun showroom te Londerzeel langsheen de A12. Het adres met korte routebeschrijving vindt u hier

Stalen van andere fabrikanten verkrijgbaar op aanvraag.